Novum Packaging Group AB

Innovation | Design | Produktutveckling
Kontakta oss

Novum Packaging Group AB  har under åren utvecklat en rad produkter för kunds räkning. Vanligtvis kommer beställaren med specifika önskemål som resulterar i nya unika produkter, ofta med tillhörande patent.

 

Vi har gjort en mängd lösningar för såväl pharma som livsmedel och industri. Nedan två exempel:


SB12 Refillkapsyl

 

Antula Healthcare AB ville skapa en refill-lösning för sitt patenterade munsköljmedel SB12 där så mycket ordinarie förpackningsmaterial som möjligt utnyttjades. Tanken var att kunden skulle kunna köpa en billigare produkt och återanvända den patenterade doseringskapsylen ett större antal gånger.

Novum Packaging:s lösning var att skapa en icke återförslutningsbar kapsyl med integrerad liner. Från idé till färdig produkt på marknaden tog det endast sex månader!

För Antula Healthcare AB innebar det ett bättre utnyttjande av befintliga flaskor och doseringskapsyler och kunde därmed tillföra ytterligare en unik lösning till sitt koncept.


Sportflaskekapsyl i 2K

 

Novum Packaging fick i uppdrag av sin samarbetspartner Emballator Mellerud AB att uppdatera utseendet på deras förslutning av sportflaskor med 43mm halsmynning.

Emballator Mellerud AB önskade en ny förslutning som var mer användarvänlig än tidigare produkt samt med en känsla av exklusivitet och hög kvalitet.

Med vår långa erfarenhet av tvåkomponents formsprutning togs ett förslag på en ny kapsyl fram med en kropp av PP-material som sedan täcktes med en mjuk TPE.

Denna lösning gav kunden alla de egenskaper som efterfrågades.


Kontakt

Hans Hammarin
Hans Hammarin

Tel: +46(0)19 57 50 70

hans.hammarin@novumpackaging.se

Jonathan Nykvist

Tel: +46 (0)70-837 67 69

jonathan.nykvist@novumpackaging.se